Saskia M. N. Oudshoorn
AUTEUR

Ik ben geboren in Rotterdam, en de stad waar ik werk, heeft nog steeds een warm plekje in mijn hart. Mijn opa's en oma's en dus ook mijn ouders woonden in respectievelijk het Oude Westen en in Kralingen, mijn tante op Zuid. Veel van mijn verhalen spelen zich dan ook voor een groot gedeelte in of rond Rotterdam af. 

 

 Naast mijn werk ben ik sinds 2014 Gemeenteraadslid. Ik vind dat je in het leven niet alleen moet verkondigen wat je niet leuk vindt of graag anders zou willen zien, maar dat je ernaar moet streven om deel van de positieve verandering te zijn. En daar lever ik graag mijn bijdrage aan.

De tijd die ik niet op kantoor of in de raadszaal doorbrengen, probeer ik zo goed mogelijk te verdelen tussen mijn gezin, mijn activiteiten als auteur, mijn hobby's (ik zing o.a. als Alt in het Popkoor Sabroso) en alle andere dingen die het leven waard maken om geleefd te worden.


De boeken die ik geschreven HEB: 

Vrouwenthrillers: 

Buiten Spel, herschreven als Zie jij Mij? (finalist Crime Compagnie schrijfwedstrijd), Op Eenzame Hoogte (winnaar Vrouwenthriller van het jaar 2017) en in 2020 Dubbele Agenda. In 2021 schreef ik de 'Vastgelegd' serie speciaal voor Kobo (Het Hoogtepunt, Het Dieptepunt en Het Eindpunt). Het eerste deel heeft in het LINDA. Vakantieboek (zomer 2021) gestaan. Deze complete serie verscheen in Juni 2022 als één paperback bij de Crime Compagnie: Dieptepunt. In september 2022 is bij deze uitgever Los Geslagen uitgekomen. Kerst 2021 schreef ik de kerstnovelle 'Kerststuk' voor De Verhalenfabriek, deze verscheen in de paperbackbundel 'Winternacht'. 

Feelgoods: 

Recept voor Geluk (Kobo Talent winnaar 2019), Breekbaar Geluk, Grenzeloos Geluk en Eindeloos Geluk (Kobo Originals). De serie is in paperback verschenen bij Zomer & Keuning.  In oktober 2022 verschijnt als Kobo Original 'e-only' het laatste deel: Kerstgeluk.

Liefde in Milaan kwam eerst uit als driedelige e-boek serie: Toeval bestaat niet, Loes, Luca & Liz en Casa dell'Amore (Zomer & Keuning, gebundeld verschenen in paperback oktober 2021), de Foodtruck Fiesta serie: deel 1: de e-boeken In de IJskast, een IJskoude klus en Het Meisje met het IJsje (Zomer & Keuning, gebundeld in paperback: Foodtruck Fiesta, voorjaar 2022), deel 2: Funky Foodtruck, de paperback is 14 september 2022 uitgekomen. Deel 3 verscheen in 2023. 1 November 2022 werd De Wensenwinkel die ik samen met Chantal Claassen schreef, gepubliceerd. Voor weekblad STORY schreef ik in de zomer van 2023 'All you need is stroopwafels'. In mei 2024 verschijnt 'Zomer met jou'. 

Ik ben mede-auteur van de 5-delige Huisgenoten-serie - daarin ben ik Lydia (Zomer & Keuning). 

November 2021 is het korte verhaal 'Stormachtige Herfst' gepubliceerd als e-only, voor de bundel '10' van de Crime Compagnie schreef ik het korte verhaal 'Meisjes van 10'.