Saskia M. N. Oudshoorn
AUTEUR

31 maart 2017 - de geboorte van een nieuwe roman

Volgende week is het zover - dan verschijnt mijn 2e roman! Ik noem het expres maar geen 'thriller' meer. Niemand weet precies wat een thriller is en zeker niet wat een 'literaire' thriller precies inhoudt, en aangezien er niet al te veel bloed vloeit noemen we het maar gewoon een 'spannende roman'. "Manage expectations" noemen ze dat in management jargon. Na maanden van hard werk is dit altijd weer een heel bijzonder moment. Je moet niet alleen een boek schrijven, dan begint het lange proces pas. Het manuscipt moet natuurlijk behalve leuk om te lezen (klein detail...) ook foutloos zijn. Als je zelf lang bezig bent met een verhaal, registeren je hersens soms niet meer wat er echt staat, maar wat je in je hoofd denkt dat er staat. Het is daarom belangrijk dat je mee-lezers hebt en die had ik gelukkig. Dan wordt het document vormgegeven en moet je daar eventueel nog correcties doorvoeren en akkoord geven. De cover moet gemaakt worden. Er moet een persbericht uit. Ik heb een boekpresentatie georganiseerd, en natuurlijk moet de auteur daar een mooie speech houden. Er moesten nog puntjes op de i van de (geweldige!) trailer gezet worden. En als het boek er straks is, begint het hele circus van het aan de man cq vrouw proberen te brengen. Een drukke, spannende maar ook leuke tijd!

 

Op eenzame hoogte

 is de titel van mijn nieuwe manuscript:

Eva Groen, journaliste, werkt tijdelijk in New York. Ze woont sinds kort samen met Colin, een talentvolle voetballer. Hun leven lijkt aan de buitenkant perfect, maar Eva is niet gelukkig in het wereldje waarin ze leeft. Ze worstelt nog steeds met een aantal nare gebeurtenissen uit het verleden. Ze reist alleen terug naar Nederland om alles op een rijtje te zetten. Daar komt ze op een feestje Brian, de neef van haar beste vriendin Vesper, tegen die haar overhaalt om een paar dagen mee te gaan skiën. Eva besluit om het niet aan Colin te vertellen. Eva en Brian kunnen het in Oostenrijk bijzonder goed met elkaar vinden. Maar dan krijgt Eva de tweede dag een ernstig skiongeluk en ze wordt met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Wanneer ze ontwaakt, is ze door een verwonding aan haar hoofd verlamd geraakt. Tot haar afgrijzen zit haar stalker Dirk de Wit, voor wie ze naar New York gevlucht was, naast haar bed. Hij voorziet haar van een valse identiteit en ontvoert haar mee terug in Nederland. Vesper zet, samen met haar neef Brian, haar vriend Reggy en Eva’s broer Robbert alles op alles om Eva uit de klauwen van de gestoorde Dirk te redden. En dan staat opeens Colin voor de deur.

"'Op eenzame hoogte' is een zinderend en spannend verhaal met een diepere onderlaag. Je jeugd en het gezin waarin je opgroeit bepaalt voor een groot gedeelte wie je nu bent of beter: wie je eigenlijk het liefst zou willen zijn. Het vertelt hoe impulsieve beslissingen grote gevolgden kunnen hebben. 'Op eenzame hoogte' gaat over liefde en loslaten, vriendschap en vechtlust. Hoe je bijna altijd een keuze hebt en dat niet kiezen ook een keuze is. We verlangen er allemaal naar om gezien en gehoord te worden. En hoe je soms door de donkerste dagen heen moet om door en barst in het dunne laagje vernis het licht te kunnen zien."

 Ik ben op dit moment op zoek naar een uitgever die de uitdaging wil aangaan om dit boek op de markt te brengen.

 

 Leuk detail is dat Filmgroep Capelle een trailer gaat maken. De opnames zijn in volle gang! Ik zie al helemaal voor me hoe er een 'echte' film van gemaakt wordt ;) John Keijzer (Throne of Jaro) levert de muziek: "And I" is het nummer dat perfect bij het boek past.

  

 

 

DE LAATSTE BEELDEN VOOR DE TRAILER

Maandag 13 februari 2017 hebben we de laatste beelden voor de trailer van "Op eenzame hoogte" geschoten.

Het was druk in huis met twee professionele licht- en cameramannen, een echte regisseur en natuurlijk de getalenteerde hoofdrolspelers Menno en Jaimy.

Iedereen is een leuke ervaring, en nu is het vol verwachting wachten op de trailer. Het magische moment dat alles bij de boekpresentatie samen gaat vallen!