Saskia M. N. Oudshoorn
AUTEUR

'BUITEN SPEL' is 'ZIE JIJ MIJ?' geworden

Na twee jaar was er de mogelijkheid om de rechten van Buiten Spel terug te vragen. Dat heb ik gedaan.

Inmiddels heb ik flink wat bijgeleerd over het schrijven en met die kennis heb ik mijn eerste boek 'Buiten Spel' herschreven. Ik heb 'Zie jij mij?' met een mooie, nieuwe cover ingestuurd voor de Sweek/Crime Compagnie schrijfwedstrijd en ben hiermee in de finale gekomen! Een thrillerworkshpp van Marelle Boersma was een van de prijzen. Op Sweek heb ik de paperback en een epub gepubliceerd.   

 

'Buiten spel'

is mijn eerste boek. Min of meer gedreven door het feit dat ik het schrijven van een boek graag van mijn 'bucket-list' wilde schrappen en omdat ik soms boeken las en dacht 'dat kan ik ook', ben ik op een zondagmorgen tijdens mijn kerstvakantie van 2014/2015 uit de losse pols begonnen met schrijven terwijl het verhaal en de personen in mijn hoofd en daarna op papier steeds meer vorm kregen. Schrijven is ontzettend leuk om te doen, je moet je goed concentreren, en dat valt niet mee in de huidige maatschappij waar 24 uur per dag, 7 dagen in de week informatie gezonden wordt, maar het is des te fijner als dat lukt. Het is niet altijd eenvoudig om een aantrekkelijk verhaal te schrijven met karakters van 'vlees en bloed' met verschillende perspectieven, verhaallijnen, 'show - don't tell', terugblikken, functionele dialogen etc. etc. Maar je creeert iets unieks en helemaal van jezelf en wat misschien nog wel het leukste - zeg ik steeds voor de grap maar het is wel zo - in een boek kun je je hoofdpersonen van alles laten doen en zeggen, in het 'echte' leven lukt me dat nauwelijks...

 

 

De reacties van mijn proeflezeressen waren zo leuk, dat ik besloot om het met de wereld te delen en voordat ik het wist, had ik mijn boek in mijn handen!

Dennis Osseweijer heeft de cover ontworpen en Monique van de Laar was mijn taalcoach. Vrijwel geen enkele fout in het manuscript!

 

BOEKGOUD

'Buiten Spel' is bij de uitgever Boekscout genomineerd voor Boekgoud en daar ben ik natuurlijk ontzettend trots op!

 

RECENSIES

vind je o.a. bij Bol.com (*****) http://tinyurl.com/h2ha7as   en Vrouwenthrillers.nl: (***):  http://tinyurl.com/jrkeaan  

 

Zie ook het tabblad 'Mijn Boeken' en 'Webshop' om het boek te bestellen.

  

Het boek heeft een eigen Facebookpagina: